Folttisztító só (nátrium-perkarbonát) – 500g/1000g

790 Ft1 490 Ft

Környezetkímélő folttisztító szer, melyet fehér és színes ruhákhoz egyaránt használhatsz. Kiválóan alkalmas kiegészítő mosó és tisztítószerként, valamint mosható pelenkák ammóniamentesítésére (mélytisztítására), fehérítésére és fertőtlenítésére.

Törlés

Így használd!
Vízzel hígítva, pépesítve egyből a nehezebben kezelhető foltokat is bekenheted vele, hagyd hatni néhány órát, majd öblítsd ki!

Fontos tudnivalók Mosi Mamiknak!
A perkarbi-t ne hagyd túl sokáig a mosható pelenkákon, főleg ne kényesebb PUL-okon, hisz ezeket rögtön ázóssá teheti. A mélytisztításnál készíts egy lavórba hígabb oldatot (kézmeleg víz + 2-3 evőkanál perkarbonát) és ezekbe áztasd be a betéteket, pelusbelsőket. Ez lesz a mélytisztításod első – lúgos kémhatású – fázisa… de erről majd egy külön blogbejegyzésben olvashatsz. Nagy előnye, hogy sokoldalúan használhatod. Készíthetsz belőle hígabb oldatot áztatáshoz is, de jó ha tudod, hogy bomlásának gyorsasága a hőmérséklettől függ (magasabb hőmérsékleten hamarabb bomlik), ajánlott frissen elkészíteni azt a mennyiséget, amit egyszerre fel is tudunk használni, különben csak mosószóda oldatunk lesz. Használhatod a mosószerek feljavításához, szennyezettebb ruhákhoz, ilyenkor adalékként tedd a mosógép tartályába a mosószer/ mosódió mellé.

Tömeg 1 kg
Kiszerelés:

0.5 kg, 1 kg

Gyártó:

Zöldbolt

Származási hely:

EU