Környezettudatos babaápolás MRant szerint…

A környezettudatosság lényege, hogy igyekszünk olyan életmódot folytatni, amely tekintettel van környezetünkre, óvja, védi a Föld természeti kincseit. A környezettudatos életmód a hosszú távú gondolkodásról szól: úgy élek ma, hogy gyermekeim, unokáim számára biztosítsam a természeti környezet fenntarthatóságát.

Bár a legtöbb ember nem igazán szereti a változásokat, én mégis úgy gondolom, hogy csak ezzel juthatunk előbbre. Hiszen ha továbbra is ugyanazt tesszük, amit eddig, akkor miért várhatnánk el, hogy az eredmény más legyen. Az életformánk átalakításához elsősorban a gondolkodásmódunk megváltoztatására van szükség.

Nem várjuk senkitől, hogy fejre állítsa az életét, éppen az a cél, hogy jelentős lemondások nélkül, apránként érjünk el tartós változást az életmódunkban és környezetünkben.

Hangyászati közlemény!

A babaápolási termékek iránt egyre nagyobb a kereslet, a szülők egyre igényesebbek és tudatosabbak a vásárláskor.
A gyártók folyamatosan fejlesztik termékeiket a minél jobb nedvszívó képesség, a légáteresztő-képesség és a kényelem érdekében.

MRant a környezettudatos vásárlói igényeket figyelembe véve fejlesztette ki termékeit, fő szempontjai így a környezettudatosság, a baba bőrének és kényelmének való megfelelés voltak.

Miért válasszunk mosható pelenkát?

Egészséges!

Nem allergizál, nem melegszik túl és nem fülled be.
Nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, mint például illatosító adalékok és a vizeletet géllé alakító kémiai anyagok.
A baba bőre jól szellőzik, segít megelőzni a pelenka kiütéseket.
A legtöbb esetben csak természetes anyag érintkezik a baba bőrével.
Puha anyaguknak köszönhetően nem irritálják a bőrt.

Környezetbarát!

Használatukkal környezettudatos családdá válunk, (a szobatisztaság eléréséig átlagosan gyermeked 1 tonna hulladékot termel az eldobható pelenkával, melynek lebomlása kb. 150 év alatt megy végbe).
A mosható pelenkák mosása kb. átlagosan annyi vizet igényel, amennyit egy felnőtt a WC öblítéshez használ.
Egy eldobható pelenka műanyag részének legyártásához egy pohár olaj szükséges, míg 4-5 fa szükséges annyi papír előállításához, amennyi egy baba összes eldobható pelenkájához kell.

Gazdaságos!

Átlagosan 350.000 forintot költ eldobható pelenkára egy család mire szobatiszta lesz a gyermekük. Ehhez hozzájön a törlőkendők és a popsi krémek költsége, amit szintén megspórolhatunk mosható pelenkák használatával. Ezzel szemben egy teljes készlet mosipelus maximum 150.000 forintba kerül. Így tehát számítva a modern mosható pelenkára, a pelenkás korszak végéig kb. 1/3 annyi pénzt kell ráfordítani, mint eldobható fajtáikra.
Egyes fajtáinál (OS) a patentoknak köszönhetően nem szükséges több méretet beszerezzünk, babánk a születésétől kezdődően a szobatisztaság eléréséig viselheti a pelenkákat.
Mosipelust használva babánk hamarabb lesz szobatiszta, mint eldobható pelenkát használva, ugyanis maga a bepisilés/bekakilás folyamata így előbb válik tudatossá a számára.
Több gyermek esetén a kis tesó is használhatja a meglévő készletet, így a második baba teljes pelenkaköltségét megspórolhatjuk.

Praktikus és egyszerű!

Használata könnyen elsajátítható, patenttal vagy tépőzárral záródik.
A baba előbb megérti a fiziológiai szükségletek közötti ok-okozati összefüggést, így előbb válik szobatisztává.
A szülők jobban nyomon tudják követni, hogy mennyit és milyet pisil és kakil babájuk, ami a születésük után igen fontos.
Mindig van otthon, nem szükséges boltba szaladgálni értük.
Puha tapintású, kellemes megjelenést ad a babának.
Átlagosan 2-3 naponta kell csak mosni mosógépben őket 60 fokon, és vasalni sem kell.

Szép és divatos!

Megannyi gyönyörű színben, kedves mintákkal készülnek, melynek nem lehet ellenállni.
Jó időben még akár nadrágot sem kell húzni rá.