Utolsó EPIZÓD: A születésnap!

-„Hahó! Nem gondoljátok, hogy van ennél fontosabb dolgunk is most?” – szakította félbe a mélyenszántó eszmecserét Harold, az állatkerti víziló ezen a pompásnak ígérkező péntek délutánon.

-„Igen! Igazad van Harold! Hisz parányi barátunknak holnap lesz a születésnapja!” – Tracy közben elgondolkodik, vajon milyen ajándéknak örülne MRant a legjobban!

-„Én tudom!” – kiáltott nagyot a kis nyuszi, s előállt rendkívüli ötletével… miszerint menjenek el a bejáratnál lévő ajándékboltba, hisz őt is egy ilyen helyen vásárolták még kis nyuszi korában és elmondása szerint szerfelett örültek neki!
Ekkor a kis barátok: Harold, az állatkerti víziló, Tracy, a sárgafülű ékszerteknős, Bunny, a bájos nyuszi hercegnő, Carlos, a sisakos kaméleon és Félix, a kis zöld levelibéka felkerekedtek, hogy átszeljék az egész állatkertet és ajándékot vegyenek kis barátjuknak, Hangya Úrnak.
A boltba belépve az ámulattól mindnyájuknak tátva maradt a szája. Ennyi szép ajándékot még sosem láttak… azonban hamar rá kellett jönniük, hogy akármit választanának, Hangya Úrnak minden ajándék hatalmas lenne… hisz ő maga igencsak parányi méretű.
Így hát kissé elszontyolodva indultak vissza a termálvizes medencéhez, mikor Carlosnak eszébe jutott egy zseniális ötlet Leonard az öreg, bölcs oroszlán barlangjánál.

-„És mi lenne, ha mindenki azt adná ajándékul Hangya Úrnak, amihez a legjobban ért!? Én megtaníthatnám, hogyan változtassa át a színét! Félix pedig megtaníthatná neki, hogyan ugorjon hatalmasat!”

-„Carlos ez remek ötlet! Én megmutathatnám neki, hogyan fújjon ki az orrán levegőt, miközben feljön a víz felszínére és akkor majd csak úgy spriccel a víz! Nagyon fogja élvezni! Majd meglátjátok!” – tette hozzá Harold, a víziló.

-„Én pedig táncolni tanítom majd meg!” – lelkendezett a kis Nyuszi Lány. Másnap már neki is kezdtek feldíszíteni az állatkert legvidámabb helyét, a játszóteret!
Sorban érkeztek a kis barátok és mindenki azon törte a fejét miként lepi majd meg legjobb barátját, Hangya Urat. Harry a süni még egy szép piros almát is hozott neki, amit egy nagy tölgyfa levélbe csomagolt, hogy legyen mit felszúrnia Hangya Úrnak a hátára. Cathy egész úton azt gyakorolta, hogy megmutathassa neki majd, hogyan csaphat a legnagyobbat a farkával, hogy elijessze a szemtelen legyeket. Be Bee pedig a mézgyűjtés fortélyaira szerette volna megtanítani legkedvesebb barátját.
Hangya Úr izgatottan érkezett meg a városi állatkert pompásan feldíszített játszóterére. Még Leonard is eljött az öreg, bölcs oroszlán.

A kis állatok sorra mutatták be tudományukat:

lelkesen ugrált Félix, a kis zöld levelibéka,

Carlos, a kaméleon a szivárvány minden színében pompázott,

Harold, csak úgy spriccelte a vizet hatalmas orrlyukaival,

Tracy, a kis ékszerteknős pörgött-forgott a teknőjén, mint egy búgócsiga,

a Nyuszi Lány gyönyörűen táncolt,

Be Bee fel-alá röpködött az égen akár egy csodás kis pillangó,

Cathy farka körbe-körbe járt, egy árva légy sem merészkedett a közelébe,

Harry pedig büszkén mutatta tüskéire szúrt zamatos piros almáját.


MRant-nek minden produkció nagyon tetszett! Bár egyiket sem sikerült elsőre megtanulnia, hisz menetközben kiderült… hogy Hangya Úrnak se tüskéje, se páncélja, se szárnya, sőt még farka sincs, amit csapkodhatna… táncolni és ugrálni sem tud, sőt akár hogy próbálta… a feketébbnél is feketébb maradt a színe!
Azonban ilyen jól még sosem szórakozott! Úgy érezte mindezek ellenére ő a legboldogabb hangya a világon, hisz ennyi csodálatos barátja viszont csak NEKI VAN!

VÉGE!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük