5. EPIZÓD: A béka bonyodalom

Történt egyszer, hogy egy kis játék nyuszit, valaki ott felejtett az állatkertben, még a koronája is csak a földön hevert. Csak ott ült a roskadozó padon, épp Harold a víziló termálvizes medencéje mellett.

Egyszer csak azt vette észre a kis nyúl, hogy egy gigantikus szempár figyeli őt.
„Különös állat… hát hozzá hasonlót még sosem láttam.” – „De vajon miért hurcol a hátán egy kakaós csigát ez a gülüszemű béka? És mit akar ez tőlem? Miért bámul így? Szeme se rebben!
Na majd ha ide ér… akkor aztán jól megmondom neki! Nem teszi zsebre az biztos, amit tőlem kap! Én nem az a fajta mezei nyúl vagyok! Nyuszi Hercegnő! Koronám is van! Fényes és csillogó!
És a ház ahol lakom? Egy igazi palota!” – de ekkor egy picit elszomorodott. –
A kis kaméleon közelebb lépett hozzá, hogy jobban szemügyre vehesse a Nyuszi lányt, aki csak úgy fülét lógatva ült a padon.

-„A nevem Carlos!”

-„Szia!” – de mire a kis Nyuszi oda fordult volna, már sehol sem látta a furcsa teremtményt.

-„Hát ez most már több a soknál! Nem igazán vagyok játékos kedvemben! Nem elég, hogy itt hagytak ezen a padon? … Nincs kedvem egy békával bújócskázni! Amikor én egy Hercegnő vagyok! Én teadélutánokon veszek részt és pihe-puha a fekhelyem… néha még szoknyát, kis fodros ruhácskát is kapok!… „
A Nyuszi lány még folytatta volna, de hirtelen Carlos színe paprika piros lett és hatalmas szemei még hatalmasabbra nőttek! Akár két görögdinnye!
Ekkor persze a Nyuszi Hercegnő rögvest észrevette őt és ezen nagyon elcsodálkozott.

„Béka???” – kérdezett vissza kissé sértődött hangon Carlos.

-„JELEN!” Ugrott közéjük Félix a parányi méretű, ám pompás zöld színű levelibéka, aki épp akkor szállt ki Harold medencéjéből, s arra lett figyelmes, ezek ott ketten bizony őt emlegetik.

„Na már csak ez hiányzott! Egy újabb béka!” – szólalt meg a Nyuszi lány.

-„Ugyan fiúk! Ha itt valaki igazán BÉKA az csak én lehetek!” – csatlakozott az eszmecseréhez Tracy az öreg ékszerteknős.
De ezen már Harold a víziló is csak csendben mosolygott, s közelebb cammogott kis barátaihoz.

Kövesd oldalunkon MRant Meséit, hogy ne maradj le történetünk utolsó epizódjáról sem!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük