MRant Föld Napja

Holnap ingyenesen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön a gépjármű tulajdonosok a fővárosban! Olvasom reggel 6:25-kor a reggeli gőzölgő kávémat kortyolgatva.
Hát ezt igazán kár lenne kihagyni! Nem igaz? De vajon miért? Mi lesz április 22.-én, hogy arra sarkalják még a magam fajta kis fekete hangyát is, hogy ne használjuk az autóinkat?

A FÖLD NAPJA!


Te tudod mit is jelent a Földnek a napja? Merthogy van ilyen!

Pontosan 1970 óta… immáron 51 éve! Egy teljes nap, amikor a földet ünnepeljük, ahol élünk.
Az első Föld napját, egy Denis Hayes nevű amerikai egyetemista kezdeményezte, 1970. április 22.-én, mely mára már világmozgalommá vált és a világ összes országában különféle kezdeményezésekkel ünneplik az emberek… és a hangyák!
Ennek hatására több millió ember tért át és tér át napjainkban is, – hogy is mondjam – egy ökológiailag érzékenyebb, környezettudatosabb életvitelre.
Mely manapság elengedhetetlenül fontos, hogy általánossá váljon számunkra és gyermekeink számára.

A környezettudatos életmód a hosszú távú gondolkodásról szól: úgy élek ma, hogy gyermekeim, unokáim számára biztosítsam a természeti környezet fenntarthatóságát!
Nos… az első és legfontosabb talán tisztáznunk, hogy életformánk átalakításához elsősorban a gondolkodásmódunk megváltoztatására van szükség.

Nem igaz?

Persze nem várhatjuk senkitől, hogy fejetetejére állítsa az életét, éppen az a cél, hogy jelentős lemondások nélkül, apránként érjünk el tartós változást az életmódunkban és környezetünkben.

De mit tesz egy hangya a mindennapokban, hogy eleget tegyen ezen elvárásoknak?


Hmm… gondolom, mondanom sem kell, hogy #moshatópelenkát használ gyermekei számára és egyéb mosható alternatívákkal váltja ki azok eldobható változatát a hulladékmentesség érdekében. Szelektíven gyűjti szemetét, komposztál. Tavasszal növényeket ültet. Kész ételek helyett nyers dolgokat vásárol, és azt maga készíti el. Nem pazarol sem a villannyal, gázzal, vízzel. Textil szütyőjét sosem felejti otthon, ha vásárolni megy!
S ezeket mind-mind megtanítja kis hangyáinak!
És természetesen #zerowaste szellemben végzi munkáját is!

  • Kizárólag természetes alapanyagokat használ termékei előállításához!
  • Környezetkímélő termékeket forgalmaz!
  • A csomagoláshoz is természetesen csak újrahasznosított papírba csomagolja termékeit!
  • Elültethető köszönő kártyájából növények cseperednek!
  • Munka közben lepottyanó anyagcafatokat újra hasznosítja, s színpompás termékekként születnek újjá!

És TE mit teszel a mindennapokban egy fenntartható élet érdekében?

Ünnepeljük együtt a Föld napját! És a holnapi napon vásárolj webshopunkban 10%-kal kevesebbért a MRANTFÖLDNAPJA kuponkódot használva!
A kedvezmény a végösszegből kerül levonásra, a kód beváltását követően. Egy e-mail címmel csak egy alkalommal használható fel a kedvezmény, a nem akciós termékekre, min. 5000.- forintos rendelés esetén.

Szép napot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük