Így lettem Mosi Mami!

Andi mesél Nektek

Czigler Andi vagyok, két kisfiú anyukája.

A nagyobbik fiamnál, Olivérnél találkoztam először a mosható pelenkákkal az ismerősi körömben.
Első gondolatra nagyon megtetszett, el is újságoltam a családnak és a barátainknak, hogy kiszeretném próbálni a mosipelust….lehet, hogy nem kellett volna, mert szinte mindenki lebeszélt róla, egyedül a férjem nem.
Megkaptam a megjegyzéseket, hogy:
„Már a 21. században vagyunk, ne akarj már sz*rt vakarni!”,
„Nem lesz időd ilyen hülyeségekkel foglalkozni!”
meg „Akkor minek van az eldobhatós pelenka, sokkal könnyebb abba pelenkázni a gyereket!”

Így sajnos hagytam magam lebeszélni róla, amit azóta már nagyon bánok!

Amikor Olivér 2 éves lett, a férjemmel úgy döntöttünk, hogy jöjjön a kis tesó. Akkor végleg eldöntöttem, hogy mosható pelenkákat fogok használni és nem hagyom, hogy bárki is lebeszéljen róla. A férjem mindenben támogatott, így elkezdtem mélyebben beleásni magam a mosipelusok világába.

Jelentkeztem Facebook csoportokba, szerintem az összes létező cikket elolvastam róla, YouTube videókat nézegettem, weboldalakon nézelődtem, ismerőseimtől kértem tanácsokat.
A legnagyobb motivációt Pixyre (Martina) adta, az ő mosási tanácsait fogadtam meg.
Nekem ő a Mosi Mami példaképem, ha van ilyen…

Aztán megszületett Patrik. Próba képen 4 db Mama Koala zsebes pelust rendeltem hozzá 8 db betétet, amik szerencsénkre beváltak. Az elején voltak kisebb ázások, az új betéteknek kellett 3-4 gépi mosás, mire jó nedvszívókká váltak, de még ez sem tántorított el az elhatározásomtól, hogy most végig csinálom.
Patrik bőre amúgy is nagyon érzékeny, az eldobhatóstól pelenkakiütései lesznek.
Természetesen több márkát és típust is ki szeretnék próbálni, szeretek kísérletezni, imádom a rengeteg szebbnél szebb mintájú pelusokat. Annyira jól esik, amikor az utcán sétálva meglátják Patrikon a pelenkát és megdicsérik, hogy milyen szép, és milyen jó, hogy egyre több fiatal anyuka mosizik!

Egyáltalán nem nehéz a mosipelus használata és nem is az ördögtől való. Imádom mosni, teregetni őket, este mikor leszáradtak betölteni és a helyükre pakolni. Sok Mosi Mami mondja, hogy vigyázzak, mert a mosipelus függőséget okoz. Én már függő vagyok!
Egyelőre többet nem tudok írni, hiszen még csak 3 hónapja nyomjuk keményen a mosizást, az első 2 hónapban még csak ismerkedtünk vele. De már sokkal magabiztosabb vagyok a mosizásban!

Ha Te is szívesen írnál mosható pelenkázással kapcsolatos tapasztalataidról, írj nekem a hello@mrant.hu e-mail címre, vagy hivatalos Facebook oldalunkra!

Szép napot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Így lettem Mosi Mami!

Így lettem Mosi Mami!

Andi mesél Nektek Czigler Andi vagyok, két kisfiú anyukája. A nagyobbik fiamnál, Olivérnél találkoztam először a mosható pelenkákkal az ismerősi körömben.Első gondolatra nagyon megtetszett, el

Tovább olvasom »

ÍGY LETTEM “MOSI BARBI”!

Sorozatunk, az “Így lettem Mosi Mami” második cikk íróját szeretném számotokra bemutatni, aki az Instagramról már mosis körökben is jól ismert @mosi.barbi, azaz Ujj Barbi!

Tovább olvasom »