1. epizód: Hedgehog Harry és MRant… Barátok!

…Ősz lett, a fáról lehulló aranysárga levelek tarkították a tájat, Hangya Úr, mint minden délután, így ma is épp a kertben tett-vett, mikor halk nesz és egy diófalevél roppanása törte meg a csendet. Az őszi avarból egy tüskés hát bukkant elő.

–           „Hát te ki vagy?” – kérdezte gondolkodás nélkül a kis hangya.

–           „A nevem Harry! Hedgehog Harry és itt lakom!” – válaszolta a tüskés.

–           „De hiszen én is itt lakom! Ennek a kedves kis háznak a macskaköves teraszán… pontosabban a terasznak egy igazán kiváló fekvésű, kellemesen meleg, lapos köve alatt bújik meg a fészkem, melyet magam építettem.”

–           „Igen, tudom!”

–           „Tudod?” – kételkedve kérdezett vissza Hangya Úr.

–           „Már figyellek egy ideje.” – válaszolta Harry és tovább gyűjtögette a szebbnél szebb faleveleket téli menedékéhez….

–           -”Várj!” – kiáltott utána Hangya Úr. „Még be sem mutatkoztam! A nevem: MRant!”

–           „Örvendek kis barátom! De nekem ilyesmire nincs időm… még a zord idő beállta előtt ki kell találnom, hogy hol áshatom be magam télire!”

–           „Barát? Az meg mi?” – kérdezett vissza izgatottan Hangya Úr.

–           „A barát?!… tudod a barát egy olyan másik… aki mindig örül Neked, amikor eljössz hozzá és te viszont örülsz, ha meglátogat téged, megőrzi a titkaidat, és fontos a számodra!”

–           „És Neked van ilyened már? Barátod?” – kérdezte Hangya Úr.

–           „Nincs!” – válaszolta Harry.

–           „Nekem sincs!” – hallatszódott a halk válasz. S ettől az őszi naptól fogva Hedgehog Harry és MRant… igaz, jó Barátok lettek!

Kövess minket, hogy ne maradj le MRant meséjének következő epizódjáról sem, amiben megtudhatjátok, hogy mitől különleges Cathy!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük